Så här startade det!

Maskintillbehör i sitt ursprung, startades av Leif Nilsson i Karlstad redan på 70-talet.  Han började på mitten av 80-talet sälja Rototilt ifrån Noreco, som företaget hette som började tillverka Rototilt. Indexator köpte tillverkningsrätten till Rototilt när Noreco gick i konkurs på tidigt 90-tal.

När Niklas tillsammans med sin far var hos Leif 2005 för att serva deras RT60B ifrån -99 började Leif prata på att han skulle vilja få tag i någon som ville ta över företaget efter honom.  Niklas far sa när de åkte därifrån ” dä vore nöe för däj!”. Niklas skulle just starta eget som konsult. För att sitta på Metso Paper i Karlstad som rörkonstruktör. Så denna verksamhet skulle bli ett komplement till konsultbranschen, en liten ”fritidssysselsättning”.

Efter några månaders diskussioner under hösten -05 så kom de överens. Under 2006 så uppfördes verkstaden på Ängens Gård i norra Grums som idag är företagets centrum, och under vintern/våren 2007 så började så smått verksamheten rulla igång.

Vår först sålda Rotortilt levererades under våren 2007 till Gunnar Arnesen i Stockholms skärgård, och den andra gick till Sten & Vägarbeten i Karlstad, och sitter fortfarande på deras Volvo EW160 -02 som går i Karlstad.

Juni 2014 har Maskintillbehör i Grums vuxit till en heltidssysselsättning för Niklas. Han har även två stycken heltidsanställda i verkstaden, Henrik och Viktor. Frugan Paula sitter med ekonomin, med systern Lotta som hjälpande hand (Lotta jobbar som ekonomikonsult). Vi har även några goa gubbar som hoppar in på F-skatt emellanåt när behovet behövs; Christoffer (Gutte) samt Peter.

Tanken är att försöka utveckla företaget ytterligare på den plats det ligger idag, förhoppningen är att det är servicen vi levererar som avgör, inte placeringen på företaget. Så mycket välkomna hit och få era behov tillgodosedda, och är det något som ni är missnöjda med, tveka inte att höra av er! Alla kan vi göra fel, men vi vill gärna få chansen att rätta till dem!